Til minne

 

 

chaos2
Sunnantorps Captain Caos

Captain Chaos er vårt nye bekjentskap i hundeverden. Jeg har hatt Schæfer i 13 år, men har tidligere sett rasen på internett. Tilfeldighetene ville det slik at på utstillingen til Tromsø Hundeklubb i juni 2004 traff jeg et eksemplar av arten. Jeg fikk fort kontakt med både hund og eier, og det viste seg at begge var like snille og hyggelige. Jeg sa ganske klart at dette kom til å bli den rasen som jeg skulle ha neste gang. At det skulle gå så fort, hadde jeg vel ikke trodd. I Norge er det etter hva jeg har klart å finne ut, kun et fåtall individer og ingen oppdrettere. Etter mange timer foran PC`n på surfing rundt i verden, fant jeg Sunnantorps Kennel litt sør for Stockholm. Måten Malin presanterte rasen, kravene hun stilte til foreldredyrene, seg selv og valpekjøpere gjorde at jeg tok kontakt. Det angrer jeg ikke på. Etter et par telefonsamtaler, og litt mailing ble vi enige. Captain Chaos skulle få komme til Tromsø.


kanto har jobba Kanto

Trolltindens Kanto

(NUCH Sjetnehagens Bodo – Trolltindens Ajky)

Vår andre hund og den som har betydd mest for vårt hundehold.
En fantastisk hund og venn som man får bare en gang i livet. 100 % trygg i alle situasjoner. Flott hund å trene med, og som jeg helt sikkert hadde kommet mye lenger med hvis kompetansen hadde vært større hos meg. Vi trente LP og litt spor og gikk masse konkurranser. De fleste ganger til publikums store forlystelse. Han hadde en egen evne til å vise far fingeren. Det kom jo aldri noen reaksjoner på dette så lenge det var innenfor ringbåndet i konkurransen. I øvelser som fellesdekk og apportering var det aldri godt å vite hva han fant på.

Desverre var han ikke av de aller peneste, men det er vel slik livet er. Å få en hund som både er frisk, mentalt perfekt og i tillegg er vakker (i dommernes øyne) er meget vanskelig.
Det sies at “alle” med en annen rase har blitt angrepet av Schäferhund, og som regel en “stor jævel”. Han var definitivt ikke slik. Han ble brukt flere ganger for å tilvenne andre til rasen. Han presset seg aldri på, men dempet og dempet til den andre tok kontakt. Selv da han ble antastet på felles sitt i konkurranse, satt han til far kom og ordnet opp i situasjonen.

1. premie veteranklasse utstilling
Bestått karaktertest
Bestått funksjonsanalyse
HD C, AA fri
1. premie lydighet kl. 1, 2 og 3
2 premie lydighet eliteklasse
Brukskåret N.Sch.K.
Opprykk klasse B spor N.Sch.K.
Opprykk klasse C spor NBF


Nitzi

Trolltindens Nitzi

Århunderets vakthund… og ble til slutt solgt som det.

 


Snorre

Trolltindens Snorre

Snorre kom i fosterhjem til oss etter at eierne ikke kunne ha han lenger. Da var han 10 måneder. Vi vet egentlig ikke hva han hadde opplevd i sitt unge liv, men det som er sikkert er at han aldri hadde vært trent, men bare hadde vært hund sammen med andre hunder. Dette bar han preg av også. Fantastisk å trene med så lenge det ikke var andre hunder i nærheten. Kom det andre hunder , så var det ingen belønning som hjalp.
Desverre begynte han etterhvert å vise usikkerhet mot barn, og på bakgrunn av dette så vi oss nødt til å ta han bort ca 2 år gammel.


Gaya

Stian og Trolltindens Gaya

Vår første hund. Ei langhåret tispe som burde vært levert med hammer i valpepakken. Hun fikk nok med seg det verste fra begge foreldrene. Til tross for det, var hun Stian sin aller beste venn. Hun fikk høre mange historier om hvor teite mamma og pappa var. 🙂


Alle-3

Snorre. Nitzi. Kanto

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s