Om oss

Kennel Aksina er et samarbeid mellom far og datter, Knut Heimen og Trine Heimen. Vi holder til i Tromsø.

Etter 20 års erfaring med hund, ble det i 2009 bestemt å starte oppdrett.
Ønsket og målet er først og fremst å avle sunne og mentalt friske hunder. Blir de vakre er det et stort pluss. Men først og fremst satses det på sunnhet og god mentalitet. Ønsket er at rasen skal utvikle seg i en positiv retning.

Hundene som skal brukes til parring, skal være fri for HD/AD. Godkjent MH test eller tilsvarende, er en selvfølge. Hundene er testet for MDR1 med resultat +/+. Vi prøver også etter beste evne å finne “partner” som passer til tispene, både mentalt og eksteriørt.

Aksina vil være et lite oppdrett, hvor valpene vokser opp i hjemmemiljø. I rolige omgivelser slik at de blir sosialisert til hverdagens lyder og utfordringer, og får etter hvert oppleve verden utenfor valpekassen når de er store nok til det. Valpene vil også bli tatt med i bil slik at de blir vant til dette.

NKK`s etiske grunnregler følges når det gjelder avl og oppdrett. Aksina avler også etter raseklubbens retningslinjer og anbefalinger. Dette gjør at oppdrettet er godkjent i Hvit Gjeterhundklubb i Norge og FBBSI som er rasens hovedorganisasjon i Sveits. Vi føler at dette er tillitserklæring.

Valpene blir levert ID merket (chip), valpeforsikret, reg i NKK, vaksinert, og blitt behandlet for paracitter (ormekur).

Ønsket er at valpekjøpere vil ta godt vare på hundene og gi de et godt hjem. Valpen skal røngtes for HD/AD og det er sterkt ønskelig at hunden blir mentaltestet innen rimelig alder. Det er også ønske også at valpekjøper går valpekurs og minst et oppfølgingskurs. Mange føler du at de har nok erfaring siden de har hatt hund før, men som valpekjøper/ hundeeier får man aldri nok erfaring. Det er også vktig å gå kurs fordi valpen trenger sosialisering,  og der får også valpen lære grunnleggende lydighet. Dette vil gjøre livet mer behagelig for både deg som eier og hunden.

NKKs kjøpeavtale benyttes og tillegsavtale som krever at hunden blir HD/AD røntget ved 12-24 mnd alder. Om du av en eller annen grunn ikke kan beholde hunden selv, skal den ikke omplasseres/ selges videre uten at oppdretter er informert om dette og gitt muligheten til å ta den tilbake.

Så langt det er mulig ønskes det å følge opp hver og en valpekjøper, og stiller gjerne opp ved spøsmål og hjelper til på utstillinger o.l., når det er mulighet. Det er mulig å kontakte oppdretter om hva det enn skulle være du lurer på i forhold til valpen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s